top of page

ORQUESTRA

L'Orquestra Barcelona Filharmonia® (OBF) es presenta públicament per primera vegada el juny de 2004, sota la direcció d'en Daniel Antolí i Plaza. Des d’un principi, ha gaudit d’una gran rebuda per part del públic. Formada per músics professionals, en tot moment té en compte la seva experiència per tal d’enriquir el projecte musical.

 

L’OBF® ha realitzat concerts a Alemanya, Suïssa, República Txeca i Itàlia. A Catalunya, ha actuat a les sales més importants: l’Auditori de Barcelona, el Palau de la Música Catalana, el Teatre-Auditori de Sant Cugat, Teatre Kursaal de Manresa, l'Auditori de la Pedrera, l'Auditori Caixa Fòrum, Foment Mataroní, Teatre Monumental de Mataró, Teatre-Auditori de l’Amistat de Premià de Mar, l'Auditori Eduard Toldrà i el Teatre de l'Aliança del Poblenou, entre d’altres.

 

Des de la seva fundació, ha interpretat repertori cambrístic, simfonicocoral i operístic dels autors més destacats de totes les èpoques com ara J. S. Bach, A. Vivaldi, W. A. Mozart, J. Haydn, E. Grieg, P. I. Txaikovsky, R. Wagner, R. Strauss, J. Sibelius, B. Bartók, D. Shostakovich, S. Barber, A. Pärt, etc., amb especial atenció a músics catalans com Eduard Toldrà, Xavier Montsalvatge, Enric Morera o Manuel Oltra. També ha participat en l’enregistrament d’anuncis que s’han emès a tot Europa i als Estats Units. 

L'any 2006 l'orquestra va participar en la producció, estrena i enregistrament de l'òpera Sort! del compositor i director Daniel Antolí i Plaza. Així mateix, l’any 2012 va gravar un CD d’àries d’òpera amb el tenor Àlex Vicens, enregistrat i mesclat pel reconegut enginyer de so Jean-Daniel Noir per al segell Aglae Música. 

 

L'Orquestra Barcelona Filharmonia® treballa amb músics de prestigi com Maribel Ortega, Josep Fadó, Xavier Aguilar, Àlex Vicens, Sara Blanch, Francesca Roig, Carol Garcia, Yasuko Sato, Giorgio Elmo, Dolors Cano, Montserrat Cabero i Viktor Smolski, entre d'altres. A més a més, ha col·laborat amb entitats solidàries com la Fundació Josep Carreras de lluita contra la leucèmia i la Fundació Finestrelles pro disminuïts psíquics.

 

Paral·lelament, l’orquestra ha efectuat concerts d’altres estils musicals com ara jazz i rock simfònic. Destaquen els festivals de Wacken (Alemanya) i Masters of Rock (República Txeca) on ha tingut l’oportunitat de tocar en escenaris davant de més de vuitanta mil espectadors.

 

Recentment, l’orquestra s’ha unit a Simfonova, empresa musical fundada per Marcel Gorgori (director artístic creatiu), Daniel Antolí (director artístic musical) i Joaquim Garcia (concertino i cap de producció), que crea espectacles simfònics i d’òpera d’alta qualitat tot incorporant procediments audiovisuals i de comunicació innovadors i inèdits al nostre país.

Orquestra Barcelona Filharmonia® 2016

bottom of page